Wij hechten veel belang aan duurzaamheid. Bij ons zal je niet snel als advies krijgen dat je een nieuw toestel moet kopen, omdat dit meestal ook niet nodig is en de ecologische voetafdruk van de mens al torenhoog is.

Zelfs als er een nieuw toestel wordt verkocht, kijken we naar de ecologische waarde. Daarom dat we bvb. voor onze professionele printers graag samenwerken met Kyocera. En vandaar ook dit blogartikel. De moderne mens is erop gebrand om splinternieuwe toestellen te kopen, vooral als het om de mobiele toestellen gaat (smartphones en tablets). Maar wist je al dat het maken van zo een toestel enorm veel grondstoffen vereist? Grondstoffen van moeder Aarde die ieder jaar vroeger en vroeger opgebruikt zijn. Earth Overschoot Day viel dit jaar al op 29 juli.

Wij zijn dan ook trots dat we sinds enkele dagen officiƫle reseller zijn van refurbished iPhones en iPads. Door een refurbished iPhone aan te schaffen bespaar je zelf 55,5 tot 62,5 kg CO2. Bij een iPad is dit zelfs 151 kg.

Een refurbished toestel mag niet worden verward met een occasie toestel dat je bij een particulier koopt. Wij geven op ons refurbished assortiment 2 jaar garantie omdat we zo zeker zijn van de kwaliteit. Elk toestel is professioneel gecontroleerd op meer dan 50 punten waaronder WiFi-connectiviteit, laadpoort, batterijcapaciteit, conditie van het glas, camera’s, microfoon en speakers, … Het grootste verschil tussen een refurbished toestel en een nieuw zit hem in de portemonnee.

Ben je echt begaan met de ecologische nalatenschap aan de volgende generaties? Laat uw volgend mobiel toestel dan een refurbished zijn!

Categorieƫn: Geen categorie